День пам`яті

2015-05-08

/Files/images/9_travnya/SDC10070.JPG

8 травня , з метою формування поваги до історичного минулого нашого краю, виховання патріотизму та почуття гідності за український народ та його внесок у справу перемоги над нацизмом, вчителем історії та ЗДВР Ніколайченко Оленою Анатоліївною була проведена учнівська конференція на тему «Наш край в роки Другої світової війни».

/Files/images/9_travnya/SDC10070.JPG

Під час виховного заходу присутні ознайомилися з історією нашого краю на початковому етапі війни, з діяльністю партизанських загонів та підпілля, з діяльністю ОУН-УПА на території Кіровоградської області та нашого району. Дізналися про відважних патріотів - партизана П.І.Боєвця, зв’язкову М.І.Мошнягун, про закатованих піонерів-героїв села Підлісне, що загинули у нашому Плоскому лісі. Учні пригадали історію звільнення селища Єлизаветградка від німецьких окупантів. Про звільнення міста Кіровограда вони дізналися з перегляду відеосюжету «Кіровоград- 1944 рік».

Виховний захід супроводжувався піснями років війни. Учні вшанували пам'ять загиблих в роки Другої світової війни від рук нацистів та схилили голови в жалобі перед захисниками.

/Files/images/9_travnya/SDC10072.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi